+31 640072493 info@directsave.nl

Printing

De wereld van printing is voor veel mensen erg intransparant. Wat kost nou wat, welke printers moet ik hebben op mijn kantoor. kan ik beter meerdere kleine of één grote printer aanschaffen. Betaal ik niet teveel voor mijn kleur afdrukken, betaal ik extra om te kunnen scannen op mijn printer?
Wat zit er nu eigenlijk in mijn contract voor onderhoud, wordt ik niet buitensporig hoog geïndexeerd. Wat als mijn printer vroegtijdig komt te overlijden of kan ik voortijdig van mijn contract af?
Dit zijn allemaal vragen waar ondernemers vaak niet eens aan denken, laat staan bewuste keuzes over maken. Om deze reden komt het vaak voor dat mensen veel en veel te veel betalen voor hun zakelijke afdrukken.
Gelukkig bieden wij ondersteuning voor onze deelnemers. Wij analyseren het contract, controleren of de kosten correct zijn en sluiten desgewenst een nieuwe, in veel gevallen, voordeliger overeenkomst voor u af. U kunt zorgeloos printen, zonder hier de rekening voor te krijgen.

 

Wat maakt ons uniek?

  • Specifieke expertise en kennis van de markt
  • Onafhankelijk van merk én leverancier
  • Totale ontzorging, van inventarisatie tot en met implementatie
  • Proactief contactbeheer met uw leverancier
  • werken veelal op basis van No Cure Pay

Een aantal gratis tips om goedkoper te kunnen printen!

 

1. Let op de verbruikskosten

Hoeveel geld je op jaarbasis uitgeeft aan printen, wordt niet bepaald door de aanschafprijs van de printer, maar de verbruikskosten ervan. Het kan slim zijn om een iets duurdere printer aan te schaffen waarvan de bijgeleverde toner veel langer meegaat. Als de toner op is, kan het interessant zijn om in plaats van de originele, een goedkopere aan te schaffen.

 

2. Print dubbelzijdig

Het is zonde van het papier als je een document print waarbij een of twee regels tekst op een tweede pagina worden afgedrukt. Die hadden makkelijk op de achterkant kunnen staan van het A4tje dat als eerste uit de printer rolde.

 

3. Druk niet onnodig in kleur af

Een kleurenprintje op een A4 is gemiddeld 9 eurocent duurder dan een afdruk in zwart/wit op hetzelfde formaat. Is het echt nodig om een document, bijvoorbeeld een memo voor intern overleg, in kleur af te drukken?

 

4. Test eerst in zwart/wit

Moet je een groot aantal documenten in kleur afdrukken, zoals het jaarverslag dat naar externe relaties wordt gestuurd? Druk er dan eerst één af in zwart/wit voor een laatste controle en print dan pas alle exemplaren in de gewenste opmaak.

 

5. Weet wie wat print

Om te kunnen bepalen of, en hoeveel je op printkosten kunt besparen, moet je eerst weten wat er precies wordt afgedrukt, op welke manier en door wie. Daar bestaat speciale software voor, die door printerfabrikanten kan worden meegeleverd bij een printer. Door per gebruiker bij te houden wat er wordt afgedrukt, kunt je ongewenst printgedrag voorkomen, zoals te veel afdrukken voor privégebruik.

 

6. Inlogcode voor printer

Gebruik een inlogcode, die na het geven van een printopdracht op de pc, bij de printer moet worden ingevoerd. Pas na het invoeren van deze code wordt de printopdracht daadwerkelijk uitgevoerd. Hiermee voorkom je dat documenten onnodig worden afgedrukt, bijvoorbeeld als een collega er al kopietjes van had gemaakt. Bijkomend voordeel: documenten kunnen niet kwijtraken doordat ze door iemand anders van de printer zijn gehaald.

 

7. Gebruik een slimme printer

Het komt vaak voor dat bepaalde handelingen steeds opnieuw en handmatig worden gedaan. Denk aan het toevoegen van betalingsvoorwaarden op de achterkant van een offerte of een contract. Als je dit vergeet, moet je weer een nieuwe print maken. Met een zogenoemde slimme – of multifunctionele – printer voorkom je dit.

Dergelijke printers hebben software die ze als het ware intelligent maakt. Met een druk op de knop in bijvoorbeeld Word weet de printer wat voor soort document er moet worden afgedrukt en op welke manier. Gaat het om een document dat alleen voor intern overleg is bedoeld? Dan wordt het standaard in zwart/wit en dubbelzijdig afgedrukt.

030-2272659

info@directsave.nl