+31 640072493 info@directsave.nl

Lease / Financiering

MKB bedrijven hebben steeds meer behoefte aan (werk)kapitaal om bedrijfsgroei te kunnen realiseren of stappen te nemen in de weg naar verduurzaming. Traditionele Banken zijn veelal minder bereidwillig ondernemingen te financieren en lease is het beste alternatief om te kunnen investeren in bedrijfsmiddelen. Dat kunnen zowel bedrijfsauto’s als ook machines en productiemiddelen zijn zoals computerapparatuur, office equipment, koffie automaten, LED- en zonnepanelen zijn. Het voordeel van leasen is dat bestaande kredietlijnen niet worden aangetast en dat er geen aanvullende zekerheden worden gesteld dan de bedrijfsmiddelen die u aanschaft.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, hebben wij meerdere partners aan ons kunnen koppelen, zoals financieringsmaatschappijen, intermediairs, banken en Stichting Waarborgfonds Sport.

Zakelijk leasen biedt u als ondernemer extra financiële ruimte. U hoeft uw eigen kapitaal niet aan te spreken en u kunt grotere investeringen doen, zonder dat dit uw liquiditeit nadelig beïnvloed. Met leasen bent u verzekerd van de nieuwste technieken, tegen lage maandelijks gebruikskosten.

Daarnaast voeren onze businesspartners ook zoekopdrachten uit op het gebied van mobilitieit. Zij zoeken en vinden de bedrijfsauto die u zoekt en regelen de financiering. Dat kan een financial lease zijn of een operationele lease. Bij financiële lease is sprake van een “on-balance” lease, waarbij uw onderneming het object op de balans mag activeren en afschrijven en bent u economisch eigenaar van het object. U dient zelf zorg te dragen voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Na betaling van alle termijnen en het betalen van de laatste koopoptie, veelal 1 euro, volgt automatisch eigendomsrecht.

Bij (full)operationele lease betaalt u een gebruiksvergoeding inclusief onderhoud, afschrijving, verzekering en wegenbelasting en is er sprake van “off-balance” financiering. Bij deze leasevorm wordt de investering niet geactiveerd op de balans en kan ook niet worden afgeschreven op het object. De huurtermijnen worden rechtstreeks als kosten geboekt in de resultatenrekening. U heeft na de gebruiksperiode de mogelijkheid door middel van het betalen van een koopoptie het object alsnog in eigendom te verkrijgen, te kiezen voor verlengen van de leaseperiode of het object te retourneren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf, neem contact met ons op en wij zetten uw vraag uit naar onze aangesloten business partners.

Financial Lease
 • Economisch eigendom
 • Rente is fiscaal aftrekbaar
 • Vaste leasetermijnen, excl. BTW
 • Aanbetaling en Slotsom mogelijk
 • Lage maandlasten (rente + aflossing)
 • Gebruik fiscale regelingen (KIA, EIA, MIA, Vamil)
Operationele Lease
 • Eigendom van de leasemaatschappij
 • Kosten ten laste van de resultatenrekening
 • Volledige ontzorging
 • Geen afschrijvings- en restwaarderisico
 • Leasetermijnen + BTW
 • Lage maandtermijnen zonder zorgen

030-2272659

info@directsave.nl