+31 640072493 info@directsave.nl

Gas reductie

Heel Nederland van het gas af, hoe gaan we het doen?

Vanaf 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Dit is nog een lange tijd vooruit, echter zie je dat de maatregelen nu al genomen worden. Zo zie je dat de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie op gas steeds duurder gaat worden. Daarnaast zie je vele “aanjagers” op staan die de doelstelling 2050 naar voren willen halen. Consequentie is dat er over gegaan moet worden op all-electric. In combinatie met zonnepanelen een perfecte combinatie.

Maar voor welke oplossing moet u nu kiezen? Er zijn al elektrische c.v. ketels maar deze zijn aanzienlijk duurder in aanschaf en verbruik. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om te investeren in een WKO installatie. Het principe van een WKO-systeem is simpel. Nabij het te conditioneren gebouw worden twee waterbronnen geboord. Eén van deze bronnen noemen we de warme-bron en de andere noemen we de koude-bron.In de winter wordt er grondwater opgepompt uit de warme-bron. Dit grondwater stroomt door een warmtewisselaar, welke warmte onttrekt uit het grondwater voor gebouwverwarming. Het afgekoelde grondwater stroomt vervolgens verder en wordt in de koude-bron weer geïnjecteerd in de bodem.In de zomer wordt er koud grondwater opgepompt uit de koude-bron. Dit grondwater stroomt ook door de wisselaar maar nu om het gebouw te koelen. Het grondwater wordt hierdoor opgewarmd en vervolgens weer geïnjecteerd in de warme bron. De WKO is een prima oplossing maar qua investering en installatie komt er redelijk wat bij kijken. Mocht u hier nader over geïnformeerd willen worden, neem dan even contact met ons op en wij zorgen dat een expert met u contact op neemt.

Welke oplossing kunnen wij u bieden? Wij zijn al geruime tijd op zoek naar oplossingen die voor onze klanten een minimale impact hebben op de infrastructuur van de huidige panden (en eventuele nieuwbouw panden), qua comfort méér bieden dan de huidige conventionele verwarming en qua aanschafwaarde zéér laagdrempelig zijn. Zoals u overal kunt lezen, hebben wij in samenwerking met de geselecteerde leveranciers wederom onze rekentools ingezet die direct laten zien wat het rendement voor u gaat worden.

Oplossing 1; de Ecoliner, één op één vervanging van de gas gestuurde cv ketel

De Ecoliner is een zéér revolutionaire Nederlandse uitvinding die door een aantal van onze partners exclusief wordt aangeboden. De installatie vind in minimale tijd plaats, aangezien uw huidige leidingwerk en radiators behouden worden en slechts uw c.v ketel vervangen wordt. De Ecoliner is het allereerste product dat het mogelijk maakt om uw gasverbruik (voor verwarming en tapwater) 100% naar 0 te brengen. Het product bevat alle keurmerken en het product wordt 100% op Nederlandse bodem geproduceerd. Hoe werkt de Ecoliner? Door gebruik te maken van lichtimpulsen met een temperatuur van 900°C wordt het water verwarmd en geschikt maakt voor (industriële) verwarming, vloerverwarming en radiatoren. Door deze gepatenteerde techniek is de Ecoliner de oplossing om met een goed rendement het gas te vervangen. De terugverdientijd ligt binnen de 5 jaar.

Oplossing 2; verwarming met Infrarood 

Als u verwarmt met de Infrarood panelen krijgt u de comfortabele zonnewarmte in huis. De zon verwarmt de aarde, waardoor een aangename temperatuur ontstaat. De verwarming ontstaat pas als de zonnestralen worden opgevangen door de aarde. De zonnestralen verwarmen dus niet de lucht, maar de aarde. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt de infraroodverwarming. Door de zon naar binnen te halen, verwarmt deze alleen de vloer, de mensen en andere objecten. Het frequentiegebied in het energiespectrum ligt rond de 10 nanometer, hetgeen het prettige en gezonde deelgebied is. Door het ontbreken van het uv spectrum, haalt u een prettige, gezonde en veilige zon in huis. Welke voordelen biedt dit u;

 • Efficiënt energieverbruik
 • Verwarming in zones
 • Geen droge lucht
 • Geen luchtcirculatie en stofcirculatie
 • Prettiger binnenklimaat

Oplossing 3; verwarming met Larnage speksteen

De unieke warmte-absorberende eigenschappen van de LARNAGE-speksteen worden op een slimme manier gecombineerd met elektrische opwarming. De techniek is goedkoop, gebruiksvriendelijk, ecologisch, duurzaam, stijlvol, eenvoudig, veilig en besparend. Het eindproduct is een steen die zeer snel kan opwarmen, uitzonderlijk veel warmte kan opslaan en die warmte zeer traag weer kan afstaan. De unieke eigenschap van deze steen wordt bepaald door het feit dat er geen constante elektrische stroom toegevoerd dient te worden om het opwarmingsproces in stand te houden. Indien er één minuut stroom wordt toegevoerd zal de steen gedurende vier minuten in warmte toenemen. De radiator bestaat ook uit materiaal met bijzondere thermische eigenschappen, namelijk aluminium. Na zilver en koper is aluminium de beste warmtegeleider. De radiatoren van  bevatten alle eigenschappen waaraan de ideale Centrale Verwarming dient te voldoen. De afgeleverde warmte is bovendien zeer zacht, gelijkmatig en aangenaam. De temperatuur is constant en de luchtvochtigheid wordt ontzien.

Voordelen voor u;

 • Besparend; 1 uur elektrisch verwarmen, zorgt voor vier uur warmte.
 • Veilig; Geen gevaar op vergiftiging, geen stof, geen droge lucht en geen luchtvervuiling.
 • Eenvoudig; Voor de plaatsing volstaat een stopcontact. Geen moeilijk leidingwerk, enkel Plug & Play.
 • Duurzaam; De materialen waaruit de verwarmingstoestellen vervaardigd zijn, zijn uiterst duurzaam (Larnage steen, aluminium). Eventuele slijtage treedt zeer langzaam op en is miniem. De klant krijgt 10 jaar garantie op de elektrische onderdelen en 10 jaar op de radiator en de verwarmkern. U kunt ervan uitgaan dat ook onze radiatoren levenslang meegaan.
 • Geruisloos
 • Gebruiksvriendelijk; De thermostaat kan tot 1/10°C geregeld worden. Bediening kan via IPad of Smartphone.

030-2272659

info@directsave.nl